Marsepeinfestijn 2023

Na vele jaren hebben we op 22 november weer het kinder-marsepeinfestijn georganiseerd. Tijdens dit evenement konden kinderen van 6 t/m 12 jaar onder leiding van gepensioneerd banketbakker Joop Tijssen figuurtjes van marsepein boetseren. De overheerlijke marsepein is voor dit evenement gratis ter beschikking gesteld door banketbakkerij Stevers aan de Julianastraat 25 te Alphen aan den Rijn

Ondanks dat we maximaal 15 kinderen konden herbergen hadden we binnen 48 uur zoveel inschrijvingen dat we een tweede middag hebben ingepland. Die was een week eerder op 22 november. In totaal hebben er 31 kinderen deelgenomen.
De sfeer en het enthousiasme waren geweldig. Dit mede ook door de warme chocolademelk, al dan niet voorzien van een heerlijke slagroomkop, de limonade en de kruidnootjes die voor de kinderen beschikbaar waren. Kinderen die vroeg klaar waren kregen een op leeftijd aangepast kleur/raadselboekje waarmee ze de rest van de tijd konden volmaken.

Aan het eind van de middag werd nog een kort filmpje vertoont over de werking van een korenmolen.
De foto’s hieronder geven een leuk overzicht van hoe de stemming was. In ieder geval zo goed, dat we dit volgend jaar weer gaan organiseren.

Alle getoonde foto’s zijn geplaatst met nadrukkelijke toestemming van de ouders!