Gastenboek

Een bedankje naar aanleiding van het verjaardagsbezoek met rondleiding van Milan met zijn vrienden.

Geachte gast, is uw bezoek aan onze molen, de molenwinkel of de website goed bevallen?
Dan zouden wij het op prijs stellen als u een berichtje in ons gastenboek plaatst.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemerkt met * zijn vereist. Uw E-mail adres wordt NIET gepubliceerd. Het is mogelijk dat uw bericht pas zichtbaar is nadat de webbeheerder het heeft goedgekeurd.
28 berichten.
Bram Bram uit Alphen aan den Rijn schreef op 29 november 2023 om 3:00 pm
Vanmiddag ben ik bij het marsepein festijn geweest. Het was erg leuk. Ik heb sneeuwpopjes gemaakt. En vanavond ga ik ze lekker proeven met papa en mama.
Van Hessen Van Hessen uit Alphen aan den rijn schreef op 26 november 2023 om 3:32 pm
De kids hebben afgelopen week genoten bij het marsepein festijn! Hartelijk dank en tot ziens
Conny Hendriks Conny Hendriks uit Alphen aan den rijn schreef op 22 november 2023 om 7:06 pm
Vanmiddag met mijn kleinzoon Blaine naar het marsepein festijn geweest. Het was ontzettend leuk en een echte bakker erbij die les gaf, hoe maak je leuke dingen van marsepein. Warme chocolademelk met slagroom en kruidnootjes erbij. Alle kinderen hebben genoten Alle vrijwilligers heel erg bedankt en zelfs de wieken waren versierd. Dat vond kleinzoon heel gaaf.
Mark Haring Mark Haring uit Alphen aan den Rijn schreef op 22 november 2023 om 6:55 pm
Vandaag hebben Zoรซ en Jack deelgenomen aan het marsepein festijn in de molen. Super enthousiast waren ze en er was nog wat over. Leuk georganiseerd!
ottoline ottoline uit alphen a d rijn schreef op 22 november 2023 om 3:48 pm
Wat hebben mijn kleinkinderen een geweldige middag gehad op het marsepein festijn deze middag. Ze hebben genoten van het marsepein figuren maken, de chocomelk met slagroom en de kruidnoten. En we moesten 3 trappen op en weer af en dat was best eng maar super gezellig geweest.
Betty van den Brink Betty van den Brink uit Alphen aan den Rijn schreef op 18 november 2023 om 1:31 pm
Vandaag met een vriendin uit Eindhoven de molen bezocht. We hebben een geestdriftige en duidelijk uitleg gekregen over het reilen en zeilen van de molen. Ook de bekijken van alle gebruiksvoorwerpen van vroeger en de enthousiaste uitleg daarbij. Heel interessant. Prachtig uitzicht van boven op de molen. Geweldig dat hier zoveel vrijwilligers aan meewerken. Kan een bezoek erg aanbevelen.
Mirjam Immerzeel Mirjam Immerzeel uit Alphen aan den Rijn schreef op 1 oktober 2023 om 1:51 pm
Op zaterdag 30 september hebben wij het feestje van mijn zoon Milan bij de molen gevierd. De kinderen en ouders kregen een uitgebreide rondleiding van Hans die ons van alles over de molen vertelde. Leuk dat de kinderen veel mochten helpen en materialen even konden vasthouden en bekijken. Ook het voorbeeld van K'nex was heel beeldend voor hen! Het uitzicht over Alphen was ook erg mooi en erg leuk om op de ombouw te kunnen staan en de wieken van dichtbij te kunnen zien! De kinderen mochten aan het eind ook nog een stukje vers gebakken brood proeven, mmm, heerlijk! Afgesloten met samen de meegebrachte pannenkoeken eten bij de picknicktafels buiten. De kinderen mochten ook nog wat uitzoeken in de molenwinkel om thuis te kunnen maken. Al met al een geslaagde dag! Dank je wel, Hans, voor je duidelijke uitleg en rust en geduld tijdens de rondleiding. De kinderen en de ouders hebben genoten!! Dank, Franklin, voor de duidelijke communicatie vooraf en het warme welkom. Hartelijke groet, Mirjam Immerzeel
Familie Dijkstra Familie Dijkstra uit Alphen aan den Rijn schreef op 7 juli 2023 om 5:51 am
Een leuke rondleiding gehad van Franklin. Het was heel interessant hoe het allemaal in het verleden gewerkt heeft en nog steeds werkt. Het werd met veel enthousiasme en passie verteld.
Albert Zuurbier Albert Zuurbier uit Maple Grove, MN USA schreef op 1 juli 2023 om 2:29 pm
Thank you for the spectacular tour through the windmill. This is a most complete windmill, has all equipment working and the explanation is most detailed. The history of the windmill shows the ingenuity of millers throughout time. Great location, great shop. A highlight of our vacation, certainly worth a stop in your vacation.
Ann Mahaney Ann Mahaney uit El Dorado Hills, CA, USA schreef op 1 juli 2023 om 4:29 am
I visited the mill while on an organized bike tour with stephanieventures.com. The lead engineer described the phases of the milling process and how the equipment evolved over the years. Itโ€™s very admirable that this mill has remained active through modernization of milling process today. It is a spectacular tour. Thank you.
Hanneke Alblas Hanneke Alblas uit Barendrecht schreef op 14 juni 2023 om 10:03 am
Op zaterdag 11 mei 2023 heeft Hans van Staveren ons rondgeleid op de molen. Hij vertelde ons over de geschiedenis en de werking van de molen. Trappetje op en af. Hans lette op onze veiligheid. Het is een prachtige molen met mooi uitzicht over de Oude Rijn. Wij hebben ervan genoten. Dank je wel Hans.
Hans Parmentier Hans Parmentier uit Alphen aan den Rijn schreef op 7 juni 2023 om 11:48 am
We kregen een uitgebreide rondleiding door Franklin in het Engels voor onze Amerikaanse familieleden. Hij weet er duidelijk veel van; aanbevolen!
Chantal Sol Chantal Sol uit Alphen aan den Rijn schreef op 28 december 2022 om 5:53 pm
Vanavond zijn we bij de midwintermalen geweest met onze dochter van 10 jaar. Alle drie hebben we ons goed vermaakt. Een goede rondleiding van Franklin gekregen en weer veel nieuwe dingen gezien en gehoord. Na een bezoekje aan de winkel nog heerlijke, verse oliebollen gegeten. Bedankt voor de gezellige en leerzame avond!
Ernst Westerweel Ernst Westerweel uit Alphen aan den Rijn schreef op 1 oktober 2022 om 1:14 pm
Vandaag 1-10-2022 molen bezocht na vaak langs fietsen. Leuk om zo molen in bedrijf te zien. Goed uitleg over de werking van de molen door de vrijwilligers die werken. Veel te zien en leuke winkel waar meel kan kopen om zelf brood te bakken of pannenkoeken. Top harstikke leuk
Kees Walraven Kees Walraven uit Alphen aan den Rijn schreef op 26 september 2022 om 7:00 pm
Zaterdag 24 september 2022. Reรผnie neven en nichten Walraven, nakomelingen (kleinkinderen) van Cornelis Paulus Walraven, molenaar op de korenmolen De Morgenster in Aarlanderveen. Deze molen is als zodanig niet meer in gebruik. Daarom hebben we afgesproken bij molen De Eendracht in Gouwsluis. Ook aan deze molen is de naam Walraven verbonden: Bram Walraven, een neef van onze opa. Als klap op de vuurpijl stond nog een Walraven ons op te wachten: achterneef Gijs. Hij had geen dienst, maar vond het leuk een aantal onbekende naamgenoten te ontmoeten. Natuurlijk ging hij met ons op de foto! Hierna splitsten we ons in 2 groepen. De ene groep begon met de molenaar boven in de molen, de andere begon onderin. Ondoenlijk is het een weergave te geven van de rondleiding. We hebben het allemaal als zeer leerzaam ervaren. Respect voor de kunde van onze voorouders een dergelijk ingewikkelde constructie en uitvoering uit te voeren. Ook wonderbaarlijk hoe deze molen eerst in Zaandam moest worden afgebroken en daarna in Gouwsluis weer werd opgebouwd. En men hield geen onderdeeltje over! Slotstuk van de rondleiding was het opstarten van "De Oude Bram". Ook hier zat weer een heel verhaal aan vast. De techneuten onder ons, maar ook de niet zo technisch onderlegden genoten ten volle van de geur en het typische dieselgestamp van deze machine, die in windstille of heel drukke perioden kon worden ingezet. Ten slotte: hulde voor onze rondleiders, wij allemaal, niemand uitgezonderd, hebben genoten van deze leerzame excursie. Kees Walraven

Thank you for your upload