Gastenboek

Geachte gast, is uw bezoek aan onze molen, de molenwinkel of de website goed bevallen?
Dan zouden wij het op prijs stellen als u een berichtje in ons gastenboek plaatst.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemerkt met * zijn vereist. Uw E-mail adres wordt NIET gepubliceerd. Het is mogelijk dat uw bericht pas zichtbaar is nadat de webbeheerder het heeft goedgekeurd.
16 berichten.
Chantal Sol Chantal Sol uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 28 december 2022 om 5:53 pm
Vanavond zijn we bij de midwintermalen geweest met onze dochter van 10 jaar. Alle drie hebben we ons goed vermaakt. Een goede rondleiding van Franklin gekregen en weer veel nieuwe dingen gezien en gehoord. Na een bezoekje aan de winkel nog heerlijke, verse oliebollen gegeten. Bedankt voor de gezellige en leerzame avond!
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
Vriendelijk dank voor uw bericht. Fijn dat u het naar de zin heeft gehad. Onze vrijwilligers hebben ook genoten van de geweldige avond.
Ernst Westerweel Ernst Westerweel uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 1 oktober 2022 om 1:14 pm
Vandaag 1-10-2022 molen bezocht na vaak langs fietsen. Leuk om zo molen in bedrijf te zien. Goed uitleg over de werking van de molen door de vrijwilligers die werken. Veel te zien en leuke winkel waar meel kan kopen om zelf brood te bakken of pannenkoeken. Top harstikke leuk
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
Dank u wel.
Kees Walraven Kees Walraven uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 26 september 2022 om 7:00 pm
Zaterdag 24 september 2022. Reรผnie neven en nichten Walraven, nakomelingen (kleinkinderen) van Cornelis Paulus Walraven, molenaar op de korenmolen De Morgenster in Aarlanderveen. Deze molen is als zodanig niet meer in gebruik. Daarom hebben we afgesproken bij molen De Eendracht in Gouwsluis. Ook aan deze molen is de naam Walraven verbonden: Bram Walraven, een neef van onze opa. Als klap op de vuurpijl stond nog een Walraven ons op te wachten: achterneef Gijs. Hij had geen dienst, maar vond het leuk een aantal onbekende naamgenoten te ontmoeten. Natuurlijk ging hij met ons op de foto! Hierna splitsten we ons in 2 groepen. De ene groep begon met de molenaar boven in de molen, de andere begon onderin. Ondoenlijk is het een weergave te geven van de rondleiding. We hebben het allemaal als zeer leerzaam ervaren. Respect voor de kunde van onze voorouders een dergelijk ingewikkelde constructie en uitvoering uit te voeren. Ook wonderbaarlijk hoe deze molen eerst in Zaandam moest worden afgebroken en daarna in Gouwsluis weer werd opgebouwd. En men hield geen onderdeeltje over! Slotstuk van de rondleiding was het opstarten van "De Oude Bram". Ook hier zat weer een heel verhaal aan vast. De techneuten onder ons, maar ook de niet zo technisch onderlegden genoten ten volle van de geur en het typische dieselgestamp van deze machine, die in windstille of heel drukke perioden kon worden ingezet. Ten slotte: hulde voor onze rondleiders, wij allemaal, niemand uitgezonderd, hebben genoten van deze leerzame excursie. Kees Walraven
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
Dank voor uw bezoek. Volgens ons zijn er nog nooit zoveel Walravens tegelijkertijd in de molen geweest.
Debby Debby uit Gouda heeft geschreven op 26 september 2022 om 11:47 am
Wat een geweldig mooie en interessante locatie. Hier zijn de verhalen over molens en ontwikkeling op te halen. Indrukwekkend dat de molen eens verplaatst is, het vele werk dat deze krachtpatser verzet op de wind en hoe de Oude Bram hierbij helpt. Het is een pracht molen. En het leuke van een bezoek is om thuis nog even 'door te bakken' met die verhalen in je hoofd. De appeltaartmix in de winkel gekocht, dat maakt de beleving compleet.
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
๐Ÿ‘
Hรถffner Hรถffner uit Camping nordduinen katwijk heeft geschreven op 3 september 2022 om 8:43 pm
Heute haben wir fรผr uns und unsere Freunde und Familie zuhause im Shop eingekauft. Welch eine hervorragende Auswahl. Der eigentliche Hรถhepunkt allerdings war eine herzliche und sehr professionelle und verstรคndliche Fรผhrung in der gesamten Mรผhle. Der Mitarbeiter und auch die Damen aus dem Shop haben mehr als 5 Sterne verdient und bekommen fรผr die ehrenamtliche Arbeit unseren grรถรŸten Respekt und Dank. Wir kommen auf jeden Fall wieder und empfehlen allen, diese bezaubernde Mรผhle zu besuchen. Eine unvergessliche Bereicherung unseres Urlaubes. ๐Ÿ’Œ
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
Vielen Dank fรผr die sehr nette Bewertung. Ich hoffe, dass Sie unsere Produkte genieรŸen werden.
Nienke Deege Nienke Deege uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 11 juli 2022 om 2:20 pm
Hele mooie site. Ik vond wel een item voor inloggen, maar niet om een nieuwe account maken; of heb ik er overheen gekeken? Mijn man kon het ook niet vinden. Bestelling maar via contactformulier gedaan.
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
Geachte mevrouw Deege, Dank voor uw bericht. Ik heb inmiddels begrepen dat u een mail hebt ontvangen m.b.t. het maken van een account. We zullen binnenkort een korte procedure daarvoor op de webshop plaatsen.
RobertJan Hoogendoorn RobertJan Hoogendoorn uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 7 juli 2022 om 5:14 pm
Afgelopen zaterdag heb ik met mijn familie de molen bezocht.Circa 25 mensen. Volwassenen en kinderen van 4-12 jaar. Het was prachtig weer maar met wat weinig wind. De wieken draaiden wel maar er was te weinig wind om de molen haar werk nl. het malen van graan te kunnen laten uitvoeren. We werden ontvangen en na een inleidend gesprek werd de groep in twee-en gesplitst. De 2 groepen kregen elk een rondleiding. De een door de machinist de andere door een van de molenaars. Allebei zeer betrokken en bevlogen vrijwilligers.De kernmensen die deze molen zo nodig heeft om te kunnen blijven draaien. Zeer informatieve verhalen en uitgebreid de tijd voor het beantwoorden van vragen. Genoten van het uitzicht op de stelling van de molen in het zonnetje. .Na circa 1,5 uur weer beneden aangekomen en de verhalen onderling uitgewisseld. Meerdere van ons hebben nog meel gekocht in de belendende winkel.Thuis iets lekkers bakken en nog eens worden herinnerd aan deze fraaie kennismaking met de molen de Eendracht. Dit cultureel erfgoed mag niet verloren gaan.We mogen dankbaar zijn voor deze vrijwilligers. Bezoek aan de molen : een echte aanrader ook met groepen. Met vriendelijke groet, RobertJan Hoogendoorn
Franz Schildknecht / Regula Ganz Franz Schildknecht / Regula Ganz uit Waldkirch SG, Zwitserland heeft geschreven op 2 juli 2022 om 12:20 pm
Heel erg bedankt aan Franklin Hoogreef voor de interessante rondleiding door de molen Eendracht. Franklin weet alles tot in de puntjes en kan het heel goed uitleggen. Hartelijk bedankt! Groetjes, Franz en Regula
Peter Boot Peter Boot uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 13 juni 2022 om 9:55 pm
Vrijdag 10-06-2022 een mooie rondleiding meegemaakt. Begrijp nu waarom de opleiding tot molenaar een paar jaar duurt. Wat komt er veel bij kijken om een goed product af te leveren. Helaas โ€˜Ouwe Bramโ€™ niet aan het werk gezien en/of gehoord, maar het filmpje op de website maakt veel goed.
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
Beste mijnheer Boot. Bedankt voor uw bezoek. Fijn dat het positief was. Onze dieselmotor de "Oude Bram" is iedere zaterdag in bedrijf en kan dan draaiend worden bekeken en de dienstdoende machinist kan alles over Oude Bram vertellen.
Sabine Sabine uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 17 mei 2022 om 2:17 pm
Op de Nationale Molendag 2021 hier geweest met ons kleinkind. Was al vaker in de Molenwinkel voor de heerlijkste koek- cake- en pannenkoekmixen. Nu een kijkje achter de schermen, oude Bram in actie gezien En van de pannenkoeken genoten! Bedankt!!
Peter Peter uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 3 april 2022 om 4:12 pm
Leuke rondleiding, zeker als je in techniek bent geรฏnteresseerd.
Marloed Marloed uit Alphen aan den rijn heeft geschreven op 11 september 2021 om 3:29 pm
Vandaag op Monumentendag de molen bezocht. Een mooie rondleiding en veel informatie van Hans! Waren met onze kinderen. Na de rondleiding in de winkel nog wat spullen gekocht om te maken. Uitzicht over Alphen, de Rijn en nu de kermis waren erg leuk. De vrijwilligers kunnen veel vertellen over de molen. Bedankt!
Jan Jan heeft geschreven op 5 december 2020 om 8:59 am
Ik heb problemen met het op bestelling kopen van bakbenodigdheden. Hoewel we i.v.m Covid voorzichtig moeten zijn, kun je de toegang tot de winkel prima anders regelen. Net zo als andere winkels doen. Misschien is er een andere reden voor deze werkwijze, maar die wordt niet bekend gemaakt. Bestel inmiddels per post bij een andere molen. Wordt het nog thuisgebracht ook. Jammer ging altijd graag even langs zaterdags.
Beheerdersantwoord van: Franklin Hoogreef
Beste Jan, graag vernemen wij op welke wijze we e.e.a. beter zouden kunnen regelen zodat alle klanten tevreden gesteld kunnen worden. Iedere opbouwende suggestie is welkom. Houdt er s.v.p. wel rekening mee dat alle medewerkers, dus ook die van de winkel, voor 100% vrijwilliger zijn. Wij zien uw suggestie graag tegemoet via ons contactformulier op de website. (https://www.molen-de-eendracht.nl/contact/) Webmaster.
Sabine Van Zundert Sabine Van Zundert uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 29 augustus 2020 om 11:35 am
We hebben vandaag genoten van een hele leuke een spannende rondleiding door de molen. Mijn dochters (4,8 & 10 jaar) hadden zoals aanbevolen van tevoren het filmpje gekeken en ook al wat vragen bedacht. Ze vonden het erg gezellig en leerzaam. Straks moeten natuurlijk nog pannekoeken gebakken worden. ? We komen zeker nog een keer terug.
J vd Zwaluw J vd Zwaluw uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 8 augustus 2020 om 6:28 pm
Fijne rondleiding in het Engels vanwege Engelstalige familieleden, leuke uitleg en veel te zien! Verrassend veelzijdig en aan te raden! Dank!

Thank you for your upload